Jämför turister med terrorister

Polisanmälningarna kring händelsen under påsken är under utredning, då sametingspolitikern Lars Jon Allas hamnat i konflikt med hundspanns-turister. Sametingets styrelseordförande ser händelsen som beklaglig.

Det var under påsken som Lars Jon Allas polisanmäldes för olaga hot och försök till misshandel. Enligt ett turistföretag har han skrämt hundspannsturister och hotat guiden med kniv.

– Självklart är det beklagligt om det är sant. Ingen kan stödja något sådant. Som politiker måste man vara extra försiktig i hur man uppträder. Man måste tänka efter vad man gör, vad man svarar och hur man uppträder utåt, säger Sametingets styrelseordförande Per-Olof Nutti om händelsen.

Läs mer på Sameradions webbplats:  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2327&artikel=6924257