Efter lång kamp – hennes fiskekoja får stå kvar: ”Enorm lättnad”

Publicerat torsdag 16 mars kl 13.58

  • Efter en lång rättslig strid står det nu klart att sametingspolitikern Marie Persson Njajta får behålla sin jakt- och fiskekoja vid Veaskejaevrie i Tärnafjällen.
  • Men regeringen konstaterar att Marie Persson Njajta har fiskerätt i området och att kojan inte innebär någon avsevärd störning för renskötseln och river därför upp länsstyrelsens avslag till markupplåtelse.
  • ”Det är en stor lättnad för mig och min familj. Detta är familjens fisksjö sedan urminnes tid. Det som är anmärkningsvärt är hur dåligt Länsstyrelsen i Västerbotten agerat genom hela den här processen. För mina barns skull hoppas jag att våra liv kan fortsätta nu. Det har varit enormt påfrestande”, säger Persson Njajta i en skriftlig kommentar.

Läs mer på: https://sverigesradio.se/artikel/efter-lang-kamp-hennes-fiskekoja-far-sta-kvar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *