Partierna var eniga år 1921 – alla var för rasbiologi

Alla fem partierna som satt i riksdagen 1921 var positiva till beslutet att inrätta ett institut i Uppsala för rasbiologi.
De som röstade emot gjorde det av ekonomiska skäl.

Socialdemokraterna, högern, liberalerna, bondeförbundet och vänsterpartiet var positiva till det så hårt kritiserade institutet som bland annat sysslade med skallmätningar för att rena de svenska rasen.

— — —

– Alla partier var för. Ingen kan svära sig fri. Det är inget parti som sticker ut och är emot. Det var till och med så att fyra personer som var statsministrar under den här perioden för olika partier stöttade motionen och beslutet, säger han.

Läs mer på SVT Nyheters webbplats: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/alla-partierna-var-for-rasbiologi?cmpid=del%3Afb%3A20200215%3Aalla-partierna-var-for-rasbiologi%3Anyh%3Alp&fbclid=IwAR3lKZIwTMbABBAAAZEQxlTbwLvHSw4dbEW8IcQDXJfBj73q5f4aRIR8Blw