Barnkammare och djurplågeri…

BarnkamareJust nu är naturen rena rama barnkammaren. Det är viktigt att vi respekterar detta och tar det varsamt när vi vistas i skog och mark.

Vi kan se ljuvliga bilder av hur liv föds och naturen blomstrar…
Helt fantastiskt… Naturen har sina egna lagar och vi människor ska försöka hålla oss borta från att påverka.
Men bevisligen har vi svårt att hålla oss borta och vi har svårt att göra det rätta. Det är dessutom delad mening om vad som är det ”rätta”.

Varning!!! Längre ner på sidan finns ”starka” bilder och filmer.

Är det rätt att rovdjuren skadar mina djur?
Är det rätt att rovdjuren dödar mina djur?Rovdjursrivet får
Är det rätt att rovdjursstammen ökar tack vara att jag utfodrar dem med mina djur?

Jag har rätt att försvara mig mot andra människor som skadar mig, min familj och min egendom. Så varför har jag inte samma självklara rätt att försvara mina djur från djurplågeri och plågsam död…

Saxat från Svenska Rovdjursföreningens hemsida…
”Vi gör Sverige vildare – med din hjälp!
Svenska Rovdjursföreningen arbetar för rovdjurens rätt att finnas i vår natur och för att människor och rovdjur ska kunna leva tillsammans. Vi ger rovdjuren en röst…”

Rovdjursriven hundFör mig får föreningen Svenska Rovdjursföreningen gärna ge sin röst för rovdjuren, men inte på min, min familjs och mitt folks bekostnad. Det är oacceptabelt!
Lika illa är det med upploppen i Stockholm där ungdomar tar sig rätten att skada mina hjältar, polis och brandmän. Eller att de ger sig på någon annans egendom, privat, företag eller kommun.
Någon annan betalar för att någon – rovdjuren eller ungdomar i upplopp – orsakar skada på annans egendom.
Rovdjursriven hund2Naturen kan vara grym och det pågår hela tiden en kamp där de starkaste överlever. Här måste vi se skillnad på överlevnad och nöjes- och delikatessjakt. Idag finns det så mycket mat för rovdjuren att många av dem har blivit riktiga gourméer. Det äter bara vissa organ och gör det på levande djur… Det råder obalans mellan föda och beståndet rovdjur.
RovdjursrivenDet ökade rovdjursbeståndet visar sig inte bara i att de dödar och skadar för stor mängd tamdjur. Det visar sig också genom att vi inom tätbebyggt område möter rovdjur.
Björn på lekplats. Varg i Södertälje och Helsingborg. Lodjur på idrottsplats utanför förskola i Norge.Rovdjursriven hund3

Vi ska arbeta för att det totala rovdjursbeståndet decimeras.  Då kan renägare, fårägare m.fl. bedriva sina verksamheter och göra det utan att deras djur skadas, plågas eller dödas.

Varning för ”starka” filmer.
Slagen av en örn, men lever…
Rovdjursskadad med kalv…