Valet närmar sig med stormsteg!!!

2 dagar kvar!!!

NallePhu&I-or2Denna fantastiska nalle…
”Puh tittade på sina två tassar. Han visste att den ena var den högra. Och han visste att när man har bestämt vilken som är den högra så är den andra den vänstra. Men han kunde inte komma ihåg hur man skulle börja.”

Att bestämma sig är inte alltid så lätt. Men se det som att bädda en dubbelsäng, det underlättar om man får hjälp.
Jag och Stefan har via den här bloggen försökt hjälpa dig. Vi har svarat på frågor och skrivit inlägg om hur vi ser på olika frågor. Vi hoppas att det har varit till hjälp för dig och att du kommer att rösta.
För det samiska folket är det viktigt att rösta. Ju fler som väljer att rösta desto synligare blir vårt folk och vi får ökade möjligheter att påverka det samhälle som vi lever i.

Demokrati handlar om alla människors lika värde och rättigheter och om möjligheten att vara med och bestämma. I Sverige finns rättigheterna angivna i vår grundlag. Där står det att all offentlig makt utgår från folket.

Rätten att rösta är en förutsättning för demokrati. När vi röstar väljer vi vilka partier och personer som vi tycker bäst företräder våra åsikter i Sametinget.

Använd din röst och rösta den 19 maj!!!

Kryssa2